fredag 12 februari 2010

Det här är Peter Frisk som leder en annorlunda stadsvandring runt Slussen. Vandringen utgår från Karl IV Johans staty varje tisdag och torsdag kl 12, den handlar om förslaget att bygga om Slussen. Vandringen kostar inget. Peter berättar objektivt om konsekvenserna av den tänkta ombyggnationen, även om det ganska snart skiner igenom att han är ganska så kritisk till planerna. Med vandringarna önskar han få igång en diskussion mellan för och mot omdaningen.
Här syns det klart att torget framför Stadsmuseet där man idag har en bedårande utsikt mot strömmen kommer att bli kraftigt förminskad i praktiken nästan ingen alls.

Har man tvivlat på den första modellbilden vad det gäller utsikten mot strömmen så syns det med ännu större tydlighet på den här vyn att utsikten är i det närmaste noll. Intill det här lilla torget framför stadsmuseet leds bil och busstrafik förbi både från Katarinavägen och Hornsgatan. Hur kul blir det att sitta där med en kaffe med noll utsikt mot strömmen och buss och bilbuller och avgaser. I min värld borde trafiken förlagts till under byggnationen. Näe den här modellen får tummen ned från mig. Det sorgliga är att Slussens vara eller inte vara har stötts och blötts i rätt många år nu, rätt många förslag har förkastats och långbänken har tydligen gjort att de styrande gett upp och bestämt sig för att nu kör vi oavsett konsekvenserna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer helt i din beskrivning.
Man kan faktiskt maila eller skriva sina synpunkter på förslaget, även om möjligheten att påverka är försvinnande liten. Skicka synpunkter till:
stadsbyggnadskontoret@sbk.stockholm.se eller skriv till
Stockholms Stadsbyggnadskontor
Registraturen
Box 314
10420 Stockholm

Janne i Älvsjö

Anonym sa...

Janne då får vi nog f-n i mig maila stadsbyggnadskontoret och lägga in vårt veto som vi inte har men påtala bristerna kan vi göra.
HasseL