onsdag 24 februari 2010

Nu är det snart dags att fixa till båtarna, vid Riddarholmskajen var de i full gång med att städa runt båten MS Riddarfjärden som är en charterbåt. Byggdes på Lödöse varv 1936 och seglade då under namnet MS Disa. Kollade hemsidan att den renoverades 1999 och inreddes i 30-tals prägel med mahogny och mässing.

Många turister är det på stan året runt numera. Här står de och fotar ut mot fjärden, utom hon med ryggen mot fjärden, tror att hon sms:ar. Mälardrottningen i bakgrunden är en import från USA, skeppet byggdes till den förr så stora filmskådespelerskan Betty Hutton. Men det var länge sedan, nu är hon restaurang.


I väntan på Godot höll jag på att säga, rätt ska vara i väntan på om det kanske kommer en buss. Tåg och busstrafik är ett sorgligt kapitel den här bistra vintern. Både pendeltågen och tunnelbanan fungerar uselt. Redan tidigt 70-tal hade vi problem med pendeln och de har bestått under åren. Trots att nya bättre tåg enligt SL/SJ har satts i trafik uppstår samma kaos varje gång vi får en vargavinter. Låt gå för att de kommer med 10 års mellanrum och tydligen kommer som en överrskning varje gång. Underhåll och förebyggande åtgärder ger man fan i när det fungerar tydligen i syfte att spara pengar. Då kan man undra hur mycket nuvarande pendeltåg och T-bane kaos kostar. Nåt för de styrande att bita i anser jag. Ett tips från mig som är gratis, kolla in T-banan i Moskva den fungerar varje vinter å då pratar vi vintrar som vi har nu.

Ave.

Inga kommentarer: