torsdag 15 april 2010

Det har varit en lång vinter och bilen har blivit rent ut sagt otroligt skitig. Till slut när nu snön är borta måste bilen rengöras, kläderna blir nästan skitiga bara av att gå förbi bilen. Så står man där i kön till tvätten, det är inte jag på bilden är tvåa i kön. Lika spännande varje gång om jag ska slå in rätt 6 siffrig kod har hänt att jag sluntit med fingret och knappat fel. Då kan man bli varse ett mindre irritationsmoment i kön bakom. Guldkod är det som gäller med extra mycket tvättmedel och fettavlösande medel.
Å så är man inne i tvätthallen och kollar att bilrutorna är ordentligt stängda för så där femte sjätte gången. Helt plötsligt kommer den där tvättmedelssprutaren upp framför motorhuven och följer den fram mot vindrutan och jag tänker ska han inte snart lyfta sig upp över taket, känns som han gör det i absolut sista stund. Så där håller det på ett tag och sen kommer borstarna framifrån å bakifrån och på sidorna, vattenkaskader från alla håll och kanter och ett jävla oljud är det.
Nu är det lungt endast tryckluft för att sköljvattnet ska tvingas bort och bilen bli torr. Efter en stund öppnas portarna, startar motorn lägger i växeln och tillbaka i friheten befriad från smuts och vildsinta borstar och vattenkaskader.

Skönt och rent utanpå.

Inga kommentarer: