fredag 28 januari 2011

San F 1988

Här står en tuff kille någonstans mellan San Jose och San Francisco 1988, lägg märke till kulhålet på skylten som varnar för rattlesnakes. Jag drog upp min Colt 45:a och sköt av ett provskott på skylten för att sen posera bredvid densamma. Inte riktigt med sanningen överensstämmande. Hade ingen pistol men det hade ju varit hur lätt som helst att inhandla en sådan, märkliga vapenlagar har de där amrisarna.   
Bron till San Francisco en riktig stor bro tyckte jag då, numera har vi Öresundsbron den slår denna bron många gånger om. Då den stod färdig 1937 var det världens största brospann.
Vid brofästet ungefär där föregående bild är tagen finns en liten rastplats med parkering och informationstavla samt den här biten tvärsnitt av ett redwoodträd. De här jätteträden kan bli ända upp till 115 m höga.   På 60 talet kom amrisarna på att de nog borde skydda de fåtal av träden som fanns kvar efter åratals skövlande. Inte långt från bron finns ett sånt skyddat område
Nånstans inne i San Francisco mötte vi de här våghalsiga skatearna, backarna är branta så de får upp en ansenlig fart och var förvånansvärt skicliga i att undvika att krocka med mötande bilar.
Att kolla in och åka med kabelvagnarna är naturligtvis ett måste då man är i San Francisco och även de här husen var de nu låg någonstans i staden. De är i alla fall ett måste för de flesta turisterna som besöker staden. Så det gjorde även undertecknad, de är läckra och nog ser de lite europeiska ut eller?

That´s all

Inga kommentarer: