måndag 20 december 2010

Macro

Slånbären de är fina i slutet av september början av oktober då de fått ett par frostnätter och mognat till sig. Klara att blanda i sprit och låta lagra för att efter ett tag bli slånbärslikör. Finfina grejer sa Gustav Geijer.

Under sommaren är det bråda dagar för bin och humlor, hämtar hem nektar från morgon till kväll. Tufft jobb och inte har de några arbetsavtal heller bara jobb som gäller för att se till att den nya kommande generationen ska få ta över. Med ett 50 mm macro-objektiv gäller det att närma sig motivet med största försiktighet då jag behöver komma så nära som en decimeter av biet. Har jag tur så är de berusade av all nektar och uppmärksammar inte att kameran är så nära dem.
 

Den här polaren, harkranken dök upp vid ett städtillfälle i somras, den stackaren hade inte hittat ut efter att ha tagit sig in och så småningom torkat ut och gett upp. Verkar som de ger upp redan efter knappt ett dygn inomhus. I alla fall är det irriterande att de över huvud taget ska ta sig in. Å andra sidan är det lite kul att mixtra med fotografering av dem, de ligger ju stilla vilket är alldeles förträffligt för lämpliga inställningar av bildapparaten och lägga harkranken i bra belysning för bästa exponering låter göra sig lätt.

Ave

Inga kommentarer: