torsdag 29 juli 2010




Min dagliga morgonpromenad gav idag en liten överraskning. Först ska det sägas att det var rena chansningen att ta sig ut i det fria med regnmolnen hängande nästan nere i backen. Klarade mig dock från regn, fuktigt var det dock så kroppen kändes nästan som den utsattes för regn. Behöver stanna då och då för att räta ut den j-a ryggen som sänder ned elaka känslor i benen. Soffan här ovan var ett sånt ställe där jag satte mig och stretchade diverse ryggmuskler. Efter en stund var det dags att dra vidare, men skorna behövde knytas om varför jag vände tillbaks till soffan. Det var då jag såg att jag suttit ovanpå ett riktigt stort getingbo, många var de också men bra så slöa. Getingarna brydde sig inte om mig, antingen för att de var för slöa eller så är de vana vid flanörer som sätter sig och vilar på soffan.

Klart slut

torsdag 22 juli 2010




Hög tid att lägga upp lite bilder på hur det ser ut runt i kring där jag bor. Visst ser det ut som om det är hämtat ute från landet nånstans! Ändå är det centralt med nära till pendeln och Barkarby Outlet. Men så här fint är det och fortfarande finns det fina naturstråk att promenera i. Om tio år när Barkarbyfältet ska stå färdigt med nya hyreshus, bostadsrätter och ett antal radhus kommer här att se helt annorlunda ut. Ängarna på bilderna kommer att vara exploaterade med bland annat en idrottsplats samt någon form av hus antar jag. Norrviksvägen ska vara nedgrävd i tunnel påstås det, å det är nog ett måste för inte kommer den att kunna svälja den ökade biltrafiken som kommer att vara ett faktum då all bebyggelse är färdig. Fan vet om det inte kommer att vara läge att flytta när det blivit en förort till förorten. För mycket av det mesta tror jag att det blir.

Roger and over now.

onsdag 21 juli 2010


Två insekter blev dagens skörd vid morgonens promenad, ja egentligen betydligt fler men de här två valde jag ut att visa upp. Det översta är en Pärlemorfjäril, vackert tecknad tycker jag. Den nedersta är antagligen någon sorts blomfluga. Båda bilderna är beskurna beroende på att jag har ett 50 mm makro-objektiv med minimum 19 cm avstånd till motivet. Vilket är mycket bra, men det betyder också att det blir en massa ointressant information runt motivet som bilden vinner på att jag kapar bort. Så tycker jag andra kanske tycker annorlunda men för mig blir det rätt.

Klart slut.

tisdag 20 juli 2010




Inför morgonens promenad skruvade jag på makro-objektivet på ljusapparaten i hopp om att fånga en eller flera insekter i buskagen. Detta året visar upp en tämligen låg mängd av insekter jämfört med förra året som var enormt rikt på dem. Slutet av april i år var det en varm vecka som lockade fram både humlor och bin. Sen kom kylan åter och det verkar som den tog kål på i alla fall bina för dom är det fortfarande stor brist på. Humlorna har däremot kommit igen nu de två sista veckorna, så polyneringen tycks vara räddad. En rapsfjäril blev fångad på sensorn och en annan fjärilsliknande sak som jag inte har en aning om vad det är för nåt. Å så humlor förstås.

Klart slut.

söndag 18 juli 2010




Det här vraket parkerades och övergavs på det här stället utmed Norrviksvägen för ungefär tre veckor sedan. Då var den hel utvändigt, efter en vecka började fönster bli utslagna och vandaliseras invändigt. Registreringsskyltar bortmonterade naturligtvis, alltså en skrotbil.
Varför kör man inte en uttjänt bil till skroten i stället för att skita ned i naturen. Frågar du mig anser jag att det är jävla slödder som beter sig så. Å så nu i dagarna eldades den upp av några testosteronstinna herrar skulle jag tro. Varför är det så kul att förstöra och vandalisera? Är det nån slags reversed engineering??

Over and out

fredag 16 juli 2010






Ja jag vet, du kan nog tycka att han den där HasseL börjar bli tjatig. Visar den f-n inte bilder från Slussen igen kanske du mumlar för dig själv! O yes man, det gör han. Vet du varför? Jo för snart är det här området runt i kring Slussen ett minne blott. Jag kommer att återkomma till den här platsen ofta för att dokumentera med kameran hur det ser ut. Jag gillar Slussen trots dess slitna utseende byggd på 30-talet för vänstertrafik och lätt omstrukutererad 1967 för att klara omläggningen till högertrafik. Att sen stadens styrande skitit i att underhålla Slussen sen en 20 år tillbaka har ju inte hjälp till att hålla snyggt här. Inte ens städa i alla möjliga och omöjliga tunnlar har man brytt sig i. Glöm för all del inte att förstora bilderna de vinner på att ses i större format, gäller bara dig som fortfarande är kvar och läser till sista ordet är sagt .

Tio fyra och över och slut nu. Jesus så larvigt det lät på Svenska.

Alltså bättre:
Ten Four and over and out.
Här börjar resan till andra sidan stan, under två veckor har jag hjälpt min gamle arbetskamrat Mats att montera mönsterkort och därefter monterat dessa i chassin. Har jag tur så kommer det en buss 178 med AC aggregat, med den hetta som rått den sista tiden så var kroppstemeperaturen hög bara av att ta sig den korta promenaden till hållplatsen.

Akalla T-banestation, ju längre ned rulltrappan kommer ju svalare blir det, skönt och tåget går nästan hela vägen till centralen under jord varför temperaturen håller sig på en lagom nivå.

Här står det, tåget och väntar inbjudande med lediga sittplatser, bara att stiga ombord och slå sig ned plocka fram nån underhållning ur ryggsäcken.

Vid T-centralen väntar byte av T-bana till de röde eller gröna linjerna. För att göra detta måste den här relativt långa gången passeras. Uppenbarligen arbetar de flesta som är bosatta på södra sidan stan på norra sidan och vice versa. I alla fall är det en strid ström av passagerare åt båda hållen här under rusningstrafiken.

Framme vid den gröna linjens perrong, den här polarn läser redan medan han väntar på tåget. Kolugn ingen stress, kanske turist? Själv brukar jag lösa sudoku eller lösa korsord om jag inte har en bra bok att plöja igenom.


Framme vid Telefonplan och avstigning för en kortare promenad till jobbet.

Passerar Ericssons gamla huvudfabrik den vita längst till vänster där numera Konstfack håller till. Mörka byggnaden med reklam på väggen innehöll förr tre restauranger för att förse de anställda med lunch. Byggnaden är nu restaurerad men har stått tom länge, kanske dyra hyror avskräcker? Who knows.


Framme vid Telamp AB. Här är det självaste dirren Mats som sitter vid datorn och knåpar på ett styrprogram till en microprocessor som jag monterar på mönsterkort. Under två veckor har jag nu monterat mönsterkort och därefter monterat dem i chassin. När enheterna är färdiga är deras funktion att simulera järnvägsväxlar vid installation av nya tågövervakningssystem. Lite svårt att komma åt befintliga växlar under test, då kan det gå som med X2000 tåget som blev stående strömlöst strax efter Södertälje här om dagen i sex timmar. Inga dörrar kunde öppnas och luftkonditioneringen utslagen och temperaturen steg upp till 50 grader i vagnarna. Fyfan vilken pärs det måste ha varit.

Ten four and over and out.

söndag 4 juli 2010





Torsdags förra veckan träffade jag grabbarna i torsdagsgänget och lunchade på restaurang Rosen på Söder, som vanligt trevligt. Planeringen var att vi skulle promenera till Globen för att ta en tur med den nya attraktionen Skyview, en hisnande resa längs utsidan av Globen. Nu hade jag tänkt mig att ta T-banan till Globen, men den förbannade jävla trasiga ryggen satte fullständigt stopp för det denna olycksaliga dag. Med ultra-ultra sakta steg för att över huvud taget kunna gå tog jag mig till tunnelbanan. Väl i vagnen tänkte jag att så fan jag åker hem utan att ha tagit ett par bilder i stan, steg därmed av vid Slussen det gamla kära fotomotivet. Plåtade runt ett par minuter sen hem till diverse kurer för att lätta på det onda, ja så en smärtstillande tablett förstås. Några av bilderna ser du här.

Fy fan för trasiga ryggar.