onsdag 2 juni 2010

Ser ut som stora käftar från något urtidsdjur? Fast nu används det nog till ett modernt urtidsdjur i form av någon tung maskin. Kollade inte upp vad de används till men min gissning är att de är avsedda att användas som greppkäftar.

Detta är reklam för digitaliserade skyltar för olika ändamål. Om man tänker på rödågrönlysena så var de förr försedda med en stor glödlampa med ganska stor effektförbrukning. Ersattes sedan med små glödlampor som drog lite ström och sänkte därmed en hel del energikostnad å så idag då de är försedda med hög lysdioder som drar oändligt mycket mindre med energi än den gamla glödlampan. Bra energibesparing och därmed bra för miljön. Hallelulia.

Här är Maskinexpo inne på urtidsdjur igen, kan man nästa tycka.

Här är vi inne på en sylta som serverade gratis varm korv och jordgubbsdryck. Min förutfattade mening säger mig att varm korv är OK men jordgubbsdryck till maskinister och truckförare eller vad de nu är, måste vara fel! En stor bärs ska det väl va.....

Å här kommer vi till de riktiga skönheterna på mässan. De gamla grävmaskinerna från anno dazumal som Maskinhistoriska Föreningen varje år visar upp i fungerande skick, en del i det skick de är andra uppsnyggade och omlackade. Undrar om Knut Knutson skulle gilla de omlackade?

Denna får bli den sista skönheten för denna gången.

Ave

Inga kommentarer: