tisdag 4 maj 2010


På Hamngatan pågår arbetet med den nya förlängningen av spåren för Djurgårdslinjen 7 fram till Sergelstorg. Just nu ligger trafiken nere på linjen. Meningen är att spårvagnen ska rulla igång till sommaren igen när spåren ligger klara. Ska bli intressant att se om de hinner färdigt tills dess.

Här passar de på att njuta av solen vid trappan intill Riksdagshuset både turister och lunchflanörer. De flesta turisterna står på bron över strömmen och fotar varandra dagarna i ända tycks det som. Varje gång jag passerat bron står de där och fotar i ett slags never ending picturing.


Vi avslutar dagen på den kära gamla restaurangen Strömmen vid Slussen med sin vidunderliga utsikt mot inloppet till Stockholm stad. Det verkar som Stadsfullmäktige kanske backar vad det gäller utformningen av nya Slussen efter den massiva kritiken mot senaste förslaget. Nu talar ju sällan politiker klarspråk men en bearbetning av det liggande förslaget lär pågå. Det är bara att hoppas på att ett vettigare byggnadsförlag kommer i dagen.

Inga kommentarer: