fredag 14 maj 2010


Dragspelaren och hantverkaren fann vi på bron Ponte Cestio en av två broar till ön Isola som ligger mitt i floden Tevere eller Tibern på svenska. Bron är rätt gammal eller vad sägs om att den är från 46 före Kristus? Har genomgått flera restaureringar förstås. Dragspelaren fick en Euro av mig både för att han var kunnig på sitt instrument samt att det var OK att fota.

En skolklass som kanske har lektion framför Monumento a Vittorio Emanuele II.

Det här sovande paret satt på en soffa utmed Via dei Fori Imperiali nånstans. Flickan tittade upp och log då hon hörde kamerans slutarklick och insåg att hon fotograferats.

På Ristorante Da Robertino intog vi vår sista kvällsmiddag innan hemresan, såg oansenlig ut vid entren men visade sig vara riktigt stor innanför dörren. God mat och gott vin fick vi, själv åt jag Ossobuco som är tillagad på kalvlägg serverad med risotta, ska du besöka Italien är den rätten ett måste.

Den här killen är fotad i Trastevere en stadsdel av Rom som redan under antiken var tätbefolkad. De som bor här anser sig vara de enda riktiga Romarna. Här bodde förresten drottning Kristina i Pallazo Corsini efter att hon abdikerat från tronen i Sverige och utvandrade till Italien.

Inga kommentarer: