onsdag 30 september 2009



Tillbringade eftermiddagen på Järvafältet vid Översjön. Min tanke var att försöka plåta en eller flera insekter. De har antagligen börjat att dra sig tillbaks nu när temperaturen fallit, i alla fall såg jag bara en som jag hann fota. En nyfiken ungand snattrade på andra sidan sjön, lyfte och landade där jag satt i hopp om att jag skulle mata den. Han fick tji eftersom jag inget hade med mig.


Allt fler löv skiftar över till gult och rött på träd och buskar nu. Se hur hela Uppland står i lågor kanske en trubadur skulle drista sig att sjunga när han betraktar den nu brinnande naturen.

tisdag 29 september 2009


Nog finns där likheter mellan Södra stations arkitektur och S:t Karins Ruin i Visby. Pelare och bågvalv i båda, kan det vara så att arkitekten har inspirerats av medeltida byggkonst då han skissade på stationen? Kanske stationen ska byta namn till Södra Kyrkostation eller nåt liknande?

måndag 28 september 2009


Efter nattens regn sken solen igen när det var dags för morgonpromenaden, det mesta var fortfarande vått i markerna. Nypon och lövblad och en massa annat får en härlig lyster av regndroppar som jag svårligen kan låta bli att fota av.

söndag 27 september 2009




Nu tar vi oss tillbaka till sommaren och de vackra fjärilarnas tid, uppifrån och ned är det nässelfjäril som sen följs av pärlemorfjärlien. Nummer tre upp ifrån är en rapsfjäril och sist och minst faktiskt av de här bevingade snyggingarna är blåvingefjärilen.


Hösttecknen blir fler och fler nu ute i markerna, det är vackert och luften är hög och sval.

torsdag 24 september 2009

Jag går på promenaden och blir på lemonaden eller hur det nu var Ulf Lundell sjöng. Hur som helst killen som glömde skon utmed min promenadväg kan man lätt misstänka var på lemonaden när han tappade skon. Är det någon som känner igen den och saknar den så kan jag visa var den finns.
Den här polarn hängde till synes livlös i vår bolltistel i somras i flera timmar. Det enda som rörde sig en aning på honom var de yttersta lederna på benen. Han var uppenbarligen totalt slutkörd i värmen. Till slut duschade vi humlan med finfördelat vatten och si då vaknade han till liv och flög iväg till nya äventyr.

onsdag 23 september 2009

Jag startar för det mesta dagen med en längre morgonpromenad. Solen stod lågt och tittade tveksamt ut mellan trädstammarna och skapade skuggspelet på gräsmattan. Daggen hade så smått börjat ånga iväg och det var ett magiskt ögonblick.





Jag och min käresta semestrade på Gotland i somras varav en dag spenderades i Visby. Gata upp och gata ned gick vi i denna härligt charmiga medeltida stad. Passade på att bränna av lite streetfoto varav jag visar ett par stycken här.

tisdag 22 september 2009



Höstbilder tidig morgon då daggen fortfarande låg kvar, tagna den 16 september.

22 september 2009


Från ett besök på puben Pig and Whistle för nåt år sen!